5 av 6 måneder tilbakelagt i Australia! HJELP

G’day mates! Hilsner sendes fra solfylte Australia.

Etter å ha tilbragt omtrent 5 måneder (hva?!) i dette vakre landet er oppholdet vårt i Sydney snart ved endes vei. Tiden i Australia har vært over alle forventinger og vi må si oss fantastisk fornøyde med utvekslingsoppholdet vårt. Vi har fått utforsket landets vakre natur, blitt bedre kjent med dets kultur og fått venner fra hele verden.

Semesteret vårt ved University of Sydney ble innledet med såkalte O-week første uken i mars – noe som kan sammenlignes med fadderuken i Bergen (men i en mindre skala). I O-week fikk studentene informasjon om universitetet generelt, hva som skal skje sosial ved universitetet gjennom semesteret, i tillegg til at det var sosiale arrangementer som sikret at vi tidlig ble kjent med byen og de andre internasjonale studentene. De vennene vi fikk allerede første uken er dem vi har fortsatt å holde kontakt med – så det anbefales så absolutt å delta på O-week! 😊

I påsken dro vil til Melbourne

I påsken dro vil til Melbourne!

University of Syndey er et flott universitet å studere ved hvor nivået er høyt. Da vi startet ved USYD fikk vi et velkomstmøte i den ikoniske bygningen, Quadrangle, – noe som satte høye forventninger for utvekslingsoppholdet vårt. Når det kommer til undervisningen har det vært intenst. Hvert semester består av tretten uker med undervisning, etterfulgt av study vacation og deretter to uker med eksamensperiode. Undervisningen tar form av forelesninger, seminarer (som er obligatoriske), og for vår del også laboratoriums øvelser. I seminarene forventes det at man bidrar ved å gjøre forarbeid og bidra i samtalen under seminarene. Når det gjelder lab delen, har den vært veldig profesjonell, med moderne utstyr og flinke ledere.

fullsizeoutput_7240

The Quadrangle

Det er flere ting ved USYD som er annerledes enn UiB når kommer til lærings -og arbeidsmetode. Viktigst av alt, er at vi hele tiden har hatt innleveringer, prøver og presentasjoner. Dette har vært obligatorisk og teller som del av sluttkarakteren i fagene vår. Det har vært uvant for oss å jobbe på denne måten, med mange prosjekter samtidig som man må lese til eksamen. Likevel, nå som eksamen nærmer seg, ser vi at disse oppgavene har gitt oss en bredere forståelse av fagene våre og forberedt oss på eksamen. Som nevnt har det vært et intenst semester, i og med at semestret er kortere enn i Norge, og at man likevel skal gjennom samme mengde pensum. Det skal likevel nevnes at selv om nivået er veldig høyt (ganske likt som UiB) så føles det litt som at vi er tilbake på videregående. Vi har en tettere kontakt med foreleserne og vi blir veiledet slik at man hele tiden vet hva som er forventet for å oppnå gode resultater. Det er veldig klart at det likevel er uvanlig å oppnå toppkarakter ved USYD, og en karakter som vi kanskje ser på som «middels» i Norge blir sett på som veldig god her.

Grafitti tunnel på campus

Engelsken vår har blitt forbedret gjennom oppholdet. Samtidig har det vært en fordel at vi har lest mye engelsk litteratur på forhånd ved UiB. Den største utfordringen har vært å skrive engelsk på en akademisk måte i og med at det er ganske lenge siden sist. Presentasjonene vi har hatt og deltakelse på seminarer har gått fint! Med andre ord bør man ikke la engelsken bli et hinder dersom man vil dra på utveksling. Alle her er overrasket over hvor gode skandinavere er til å prate engelsk! No worries 😉

Akkurat nå starer vår siste uke med undervisning, og eksamenene er rett rundt hjørnet. Vi kommer til å ha fire eksamener på to uker, med ca. to uker forberedelse. Eksamenene kommer til å telle mellom 45-60 % av sluttkarakter, avhengig av hvilket fag det er. De fleste eksamenen er en blanding av multiple choice og kortsvarsoppgaver.

Nå gjenstår litt over 4 uker igjen i Sydney. De siste ukene skal nytes! Vi skal forsøke å kose oss så mye som mulig (samtidig som eksamenslesing) og absorbere alt dette vakre landet har å by på – før det er tid for å vende snuten hjem til herlige Norge.

Legg igjen et svar